Häxans recept & tips

Vårtips

Efektiva  vilöks- och citronkurer

Ät en rå vitlök varje dag. Eller tre om dan om du klarar det. tillsammans med äpple eller gurka lindras den skarpa smaken. En vitlöksklyfta innehåller mer C-vitamin än en hel apelsin.

Gör en vitlöksdrink

Den här är vanlig på hälsohem och brukar ingå som renande fastedryck. Smaken är rätt mild och så nyttig.

3 vitlöksklyftor, 3-4 dl hett vatten

Pressa vitlöken i det heta vattnet. Lägg på ett lock och låt dra minst 10 minunter. Sila och drick ca 1 dl åt gången under dagen.

Tillfällig värk i öronen kan lätt avhjälpas. Linda in en halv vitlöksklyfta i en bit gasväv och stoppa fösiktigt in en bit i det onda örat. Obs sov inte med vitlök i det onda örat och använd inte denna kur till barn. På barn  använder man  vanlig lök till omslag..

Gör en vitlöksolja som kan användas mot olika åkommor som förkylning, bensår, huvudvärk mm.

1/3 pressad vitlök

2/3 olivolja eller annan olja.

Fyll en glasburk med vitlöksoljan. Sätt på ett tättslutande lock. Förvara i kylskåp. Skaka oljan varje gång du ska använda den. Vid förkylning stryk in fotsulorna med vitlöksolja och på med tjocka socko och låt verka över natten.

Huvudvärk. Doppa en kompress i oljan. Lägg den över nacken och linda om med gasväv/linneduk och en yllesjal. Också bra vid halsont. Använd också oljan till bensår och fotsvamp.

Glöm inte att plocka johannesört och göra en olja. Fyll en flaska med blommorna, krossa dom gärna lite innan dom hamnar i flaskan. Häll i olivolja eller rapsolja. Efter 10-14 dar är oljan rödfärgad och användas som underbar masageolja, dock inte om man äter blodförtunnande medicin.

Skulle också vilja rekommendera att plocka tex groblad, tussilagoblad och torka inför eventuella höstförkylningar. Allt kan du höra om på lördag den 12:e juli klockan 14.00 på Rosenhill.

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.